E-books

Bence Földi edited several e-books in his career. You can check these out below.

2022

10 év, 30 interjú

Harminc válogatott interjú Földi Bence újságírói karrierjének első tíz évéből egy e-könyvben.

Részlet a kötet előszavából:

„Az elmúlt tíz év interjúi közül kiválasztottam harmincat. Nem biztos, hogy ezek a legjobbak, mindenesetre valamilyen okból kifolyólag kedvesek számomra. S egyúttal jó lenyomatát adják annak is, milyen sokféle témával foglalkoztam az elmúlt évtizedben újságíróként. Az interjúalanyaim közt ugyanis voltak politikusok, tudósok, művészek, sportolók egyaránt. Szó esett számomra oly kedves témákról, mint a Star Wars vagy a Liverpool, de az Európai Unióról, a székely identitásról, az asztaliteniszről, csillagászatról és zenéről is beszéltek nekem interjúanyaim, akiknek ezúton is köszönöm, hogy megbíztak bennem és válaszoltak a kérdéseimre. Köszönet illeti továbbá azon szerkesztőket és korrektorokat is, akik anno dolgoztak az egyes anyagokon, nekik is roppant hálás vagyok.

Reményeim szerint az olvasó is legalább akkora örömét leli majd ezen interjúkban, mint amekkora öröm volt nekem újraolvasni azokat a kötet szerkesztésekor.”

Pages: 222

2021

A KotOR 18 éve

Co-edited with Dániel Faragó.

2021-ben az addigi leghosszabb e-könyvét nyújtotta át olvasóiknak a Ziro.hu, amely összesen 170 oldalas lett, s A KotOR 18 éve címet kapta.

Részlet a kötet egyik szerkesztője, Faragó Dániel előszavából:

„A kötetbe végül húsz cikket válogattunk össze, hiszen utóbbi években sokszor írtunk a KotOR és SWTOR játékokról. A játékok mellett a hozzájuk kapcsolódó könyvekről, a Régi Köztársaság korszakának elemzéseiről, továbbá Legendák és kánon összehasonlításáról is hoztunk cikkeket.

A korábbi két e-könyvünkhöz képest ez a kiadvány annyiban más, hogy ezúttal három exkluzív cikket is tartalmaz. Ezek eddig nem jelentek meg a Ziro.hu-n, hanem itt olvashatjátok először.

Ez a kötet remek ahhoz, hogy méltóképpen megünnepeljük a KotOR létezésének tizennyolc és az SWTOR tíz évét. A LucasArts rengeteg Star Wars-játékot készített az elmúlt évtizedek alatt, ám csak kevésnek adatott meg, hogy kultikus státuszba emelkedjen. A Knights of the Old Republic viszont ilyen.

Reméljük, ti, kedves olvasók is legalább akkora örömötöket lelitek majd e kötetben, mint amekkora lelkesedéssel mi elkészítettük azt.”

Pages: 170

2020

Interjúk a messzi-messzi galaxisból

2019 és 2020 legjobb interjúiból állította össze második ingyenes e-könyvét a Ziro.hu szerkesztősége.

A 2020-as ünnepekre a 2019–2020-ban megjelent interjúkból válogatták ki a legjobbakat, összesen tizenhatot. Így egy 130 oldalas kiadvány állt össze. Részlet a főszerkesztő, Földi Bence előszavából:

„Amikor összeállítottam ezt a kötetet, amelyet karácsonyra nyújtunk át a Ziro.hu olvasói számára, tényleg büszkeség töltötte el a szívemet. Olyan beszélgetéseket tudtunk összehozni az elmúlt két évben, amelyek Magyarországon egyedülálló gyűjteménnyé állnak össze, megannyi izgalmas történetet tartalmaznak, miközben a filmkészítés hátterébe is bepillantást engednek. Mélyreható elemzéseinken és a hírek és pletykák mértéktartó tálalásán felül ezek azok a cikkek, amelyek leginkább egyedivé teszik a Ziro.hu-t.

Reméljük, ti, kedves olvasók is legalább akkora örömötöket lelitek majd e beszélgetésekben, mint amekkora lelkesedéssel mi elkészítettük azokat.”

Pages: 130

2019

Csillagok háborúja 40

A több mint száz oldalas kötet a Ziro.hu-n megjelent CSH40 c. véleménycikk-sorozat írásait, valamint további három évfordulós irományt (összesen 19 cikket) tartalmaz.

Részlet Földi Bence főszerkesztő előszavából:

„(…) jó látni, hogy a magyar Star Wars sajtótörténetben talán először jelent meg olyan cikksorozat, amelybe több külföldi szerző is írt. Ráadásul nagy örömmel, megtiszteltetésnek vették, hogy a magyar rajongókhoz szólhattak. Mi pedig azt vettük megtiszteltetésnek, hogy ingyen odaadták a cikküket a Ziro.hu-nak.

Ők is bizonyítják, hogy a magyar rajongók is olyanok, mint a többiek, és hogy egy nagy család részei vagyunk. Becsüljük meg, hogy a világ minden táján akadnak hozzánk hasonló rajongók, és elegyedjünk is szóba velük, ha tehetjük. Az esetleges véleménykülönbségek ne aggasszanak bennünket: nem az a fő, hogy meggyőzzük a másikat, hogy gondolkodjon úgy, ahogy mi, hanem hogy új gondolatokkal, szempontokkal találkozzunk.”

Pages: 116

Design a site like this with WordPress.com
Get started